Kamchatka

Kamchatkan karhujahti on yksi jännittävimmistä seikkailuista mitä metsästäjä voi elämässään kokea.

Karhujahdit (ryhmäkoko 4 metsästäjää)

Kamchatkan niemimaa on kuuluisa suurista karhuistaan. Joka vuosi alueeltamme kaadetaan vähintään kymmenen 9ft:n (274cm) karhua ja muutamia 10ft:n (305cm)jättiläisiä.

Pitkän aikaa Kamchatka tarjosi lähes 100 % saalisvarmuuden, mutta ilmaston muutokset näkyvät nykyään myös siellä ja lämpimät keväät tekevät jahdista haasteellisempaa. Tästä syystä metsästysalueen valinta on entistä suuremmassa roolissa. Kanssamme tavoitat parhaat metsästysalueet ja kumppanimme huolehtivat kaikesta 20 vuoden kokemuksella.

  • Kevätjahti: 25.4. - 25.5.
  • Syysjahti: 20.8. - 1.10.

Kevätjahti

Metsästyskausi alkaa karhujen herättyä talviuniltaan. Metsästäjät matkaavat moottorikelkoilla syvälle erämaahan jälkiä etsien. Opas ajaa kelkkaa ja asiakas nauttii maisemista ja rekikyydistä. Suurten jälkien löydyttyä alkaa varsinainen jahti. Kun karhu on paikannettu, metsästäjä lähestyy ampumaetäisyydelle jalkaisin, suksilla tai lumikengillä.

Syysjahti

Syysjahdissa karhuja etsitään veneellä, jalkaisin, tai lohijokia ja marjakankaita tarkkaillen. Joillain alueilla myös hevosilla liikkuminen on mahdollista. Keskimääräinen ampumaetäisyys karhujahdissa on 100-200m.

Majoitus

Metsästäjät majoittuvat telttoihin tai mökkeihin. Ne ovat lämmitettyjä ja siistejä, mutta luonnollisesti ilman juoksevaa vettä ja WC:tä. Leiriin pystytetään erilliset teltat ruokailuja, kylpemistä ja nukkumista varten. Tarvittava virta tuotetaan aggregaatilla. Jokaisen ryhmän mukana on oma tulkki ja kokki.

Sää

  • Kevätjahti: Päivisin 0 +8°C, ja öisin 0-10°C.
  • Syysjahti: Päivisin 15-20°C, ja öisin 0-10°C.

Hirvijahdit (1-2 metsästäjää per ryhmä)

Chukotkan hirvi on maailman suurin sarvellinen eläin. Hirvijahdit järjestetään Kamchatkan niemimaan keksiosissa. Kamchatkalta kaadettujen hirvitrofeiden keskimääräinen leveys on 155cm, mutta joka vuosi alueelta kaadetaan 178 – 183 cm:n / 55 kg:n sarvia kantavia jättiläisiä.

Ajankohta:

  • Syysjahti 25.9.-15.10.
  • Talvijahti 25.11.-20.12.

Hirviä esiintyy laaksojen pohjilta vuorenrinteiden puurajaan asti. Paikalliset seuraavat hirvien liikkeitä ja valikoivat metsästysalueen niiden mukaan. Syysjahdissa alueella liikutaan hevosilla. Talvijahdissa apuna käytetään moottorikelkkoja ja tuoreiden jälkien löydyttyä metsästäjät jatkavat lähestymistä suksilla.

Metsästysleirit ovat varustettu kamiinoilla ja tarvittava sähkö tuotetaan aggregaatilla.

Sää:

Päivälämpötila vaihtelee syksyllä 10 – 15´C välillä ja öisin – 5 – 5´C. Lumi- ja vesisateet ovat mahdollisia. Talvijahdissa päivälämpötilat – 20´C pakkasista joihinkin lämpöasteisiin ja öisin pakkasta on yleensä – 25/20 ´C astetta.

Kamchatkan karhu- ja hirvijahdit suunnitellaan aina räätälöidysti.

Lisätietoja saat numerosta 040 417 8807.

 

Matkakohteet