POLEN

Polen är Europas gåva till jägare. Bara en kort flygning är Polen en mångsidig, effektiv högkvalitativ jaktplats där du kan jaga utsökt rådjur, kronhjort, dovhjort, mufflon och vildsvin.

Väl underhållna bestånd och en extremt skicklig jaktorganisation gör jakten trevlig. Vi erbjuder dig mer än trettio testade jaktplatser runt Polen. Vi placerar alltid jägare på bästa möjliga plats, med hänsyn till kundens önskemål. Framgångsrika enskilda jakter och snabbdrivna jakter har hållits i Polen under de senaste åtta åren.

 

Drevjakt

Vi började verksamheten i Polen för åtta år sedan. Då var Polen en relativt okänd jaktplats för nordiska jägare, och endast ett fåtal enskilda grupper av jägare besökte landet årligen. Vi började med ett par grupper, och sedan tog verksamheten fart. Information om framgångsrika jakter som cirkuleras med ord från munnen (TACK till er alla kunder) och år efter år har antalet jägare på väg till Polen vuxit. Under sista säsongen bokade mer än 300 finska jägare turer till Polen genom vårt företag. Detta säger något om jaktens natur. Det passar oss finländare! Vi värdesätter viltspel, en effektiv jakt utan onödig väntan och tydligt angiven prissättning. Polen erbjuder allt detta och mycket mer.

 

Polens drevjaktpaket följer en tydlig plan. Priset inkluderar allt som börjar med flygplatstransport. Våra grupper är inrymda på bästa tillgängliga hotell eller egendom, och vi ser till att det finns gott om mat på bordet. Dagen börjar vid gryning med instruktioner och  lottning, och när solen stiger står vi redan i pass och börjar den första drevet. Det finns vanligtvis 6-8 drev per dag. Ibland i områden med långa körningar har vi varit tvungna att planera för fem, men vid andra tillfällen har vi haft så många som 11 drev på en dag. Denna typ av organisation kan inte hittas någon annanstans i Europa eller i hela världen. Polens drevjaktmodell är unik.

 

Ett utmärkt passkortssystem har utvecklats för drevjakten lämnar inget utrymme för förklaringar. Passkortet tilldelar ett nummer för varje drev för varje dags körning och "heta" pass cirkuleras. Systemet gynnar inte någon och alla börjar jakten från samma linje. De slutliga resultaten beror på tur och på jägarna.

 

I genomsnitt skjuts 10-15 vildsvin varje dag. Det finns många rådjur i området och antalet skjutna i passkedjan beror till stor del på jägarnas önskan att skjuta dem och förmågan att identifiera getter och bockar. Under drevjaktsäsongen är det bara tillåtet att skjuta dovhjorts hind och kalv. Antalet rådjur varierar efter område. Kostnaden för jakten inkluderar jakttillstånd för kronhjorthindar, och i vissa områden även hjort. De är utmanande djur på drevjakter, eftersom de ofta flyr i området i panik när passen ställs ut. Under försöket att fly undan under drev försöker de vanligtvis att fly i en grupp genom kedjan, så det är bara några få jägare som har turen att skjuta dem. Naturligtvis skjuts också några kronhjortar, men i färre antal än vildsvin och rådjur. Vanligtvis avfyras 100-200 skott under helgen och totalt antal byten varierar från 30-60 djur. När allt går bra kan detta antal öka väsentligt.

 

Enskilda jakter

Enskilda jakter är organiserade för alla stora djur. De mest populära är vårjakt på rådjur och kronhjort  och brunsthjort. Enskilda jakter inkluderar 3-5 dagar jakt på en grupp med 2-5 jägare. Det finns jaktområden runt Polen och platsen väljs utifrån kundens önskemål. Storleken på troféer varierar kraftigt mellan olika områden. Individuella jakter kan reserveras till ett fast pris, och resepaketet inkluderar alla jakt- och logi och fällavgifter. Ett annat alternativ är att endast reservera tjänster och betala fällavgifter enligt en separat prislista. Jägare med fast pris är väl lämpade för jägare som vill planera sin exakta resebudget i förväg. Att köpa endast ett service- / jaktpaket passar bäst för jägare som vet mer exakt vilken typ och storlek trofén de vill ha på sin vägg.

 

Reseprogrammet för enskilda jakt är enkelt. Vi gör ett försök att ta gruppen till platsen från morgonflyg, och jakten är redan på gång på eftermiddagen. De närmaste 2-4 dagarna är fulla jaktdagar, vilket i praktiken betyder två separata jakter, en på morgonen och en på kvällen. Morgondagen och kvällens jakt är planerade enligt aktiviteten hos arten som jagas. Vi försöker undvika slöseri och effektivt utnyttja dagens bästa stunder.

 

Vid enskilda jakter har varje jägare sin egen personliga guide. Guiderna är professionella, kända i området och / eller erfarna jägare som känner till marken och djurens vanor.

 

 

Destinationer