Kamchatka

Kamchatka björnjakt är ett av de mest spännande äventyr som en jägare kan uppleva.

 

Björnjakt (grupp av 4 jägare)

Kamchatka halvön är känd för sina stora björnar. Varje år skjuts minst tio 9 fot (273 cm) björnar i vårt område, och ofta några 10 fot (305 cm) jättar.

 

Kamchatka erbjöd länge en nästan 100% garanterad skottchans, men klimatförändringen påverkar nu även området och varma källor gör jakten mer utmanande. Det innebär att valet av ett jaktområde spelar en ännu större roll. Med oss ​​hittar du de bästa jaktområdena och våra partners kommer att hantera allt med 20 års erfarenhet.

 

Vårjakt: 25 april - 25 maj

höstjakt: 20 augusti - 1 oktober

 

Vårjakt

Jaktperioden börjar när björnarna vaknar från idet. Jägare reser djupt in i vildmarken på snöskotrar för att söka efter spår. Guiden kör snöskoter och kunden har utsikten och åkturen. När stora spår hittas börjar den faktiska jakten. När björnen har hittats, närmar sig jägaren skottsträckan till fots, skidor eller snöskor.

 

Höstjakt

Under hösten jagar man björnarna med båt, till fots, eller genom att passa på laxströmmar och bärmyrar. På vissa områden är det också möjligt att använda hästar. Det genomsnittliga avståndet i björnjakt är 100-200 meter.

 

LOGI

Jägare bor i tält och stugor. De är uppvärmda och trevliga, men har naturligtvis inte rinnande vatten eller en toalett. Separata tält ställs upp i lägret för mat, bad och sömn. Elektricitet tillhandahålls av en generator. Varje grupp åtföljs av sin egen tolk och kock.

 

Väder

Vårjakt: 0 till + 8 ° C dagtid, 0-10 ° C på natten.

Höstjakt: 15-20 ° C dagtid, 0-10 ° C på natten.

 

Älgjakt (1-2 jägare per grupp)

Chukotka älgen är det största horndjuret i världen. Älgjakt hålls i det centrala området på Kamchatka halvön. Den genomsnittliga storleken på en trofé älg skjuten i Kamchatka är 155 cm, men varje år skjuts också 178-183 cm jättar med 55 kg horn.

Schema:

 

 

Höstjakt 25 september - 15 oktober

Vinterjakt 25 november - 20 december.

Älgen finns från dalarna till bergens trädlinjer. Lokalbefolkningen övervakar älgens rörelser och väljer ett jaktområde. Under hösten jakt är resan på hästryggen. Vinterjakten använder snöskotrar, och när nya spår hittas, närmar sig jägarna på skidor.

 

 

 

 

Jaktlägret har ugnar och värme tillhandahålls av en generator.

 

Väder:

Temperaturen varierar från 10-15 ° C på dagtid och från -5 till 5 ° C på natten. Snöstormar och regn är möjliga. Under vintern jakt dagtid temperaturer sträcker sig från -20 ° C till några grader Celsius, och frysande väder på natten är vanligtvis -25 / 20 ° C.

 

Kamchatkas björn- och älgjakt är alltid skräddarsydd för specifika behov.

 

 

Destinationer